Toelichting op mijn werk

Na het studieus doorlopen van de Kunstakademie kon ik in 1984 eindelijk zelfstandig aan het werk. In 1995 kwam ik tot de conclusie dat ik nog niet vrij was van alle invloeden uit het verleden. Daarom besloot ik bij het begin te beginnen, daar waar in mijn vroege jeugd de fascinatie voor 'het beeld' is begonnen: potlood op papier, simpele lijnen, de geur van cederhout. De lijnen werden schrift-tekens. Sindsdien was de suggestie van schrifttekens mijn thema. Ik liet me inspireren door gedurende eeuwen achtergelaten geschriften, in steen, klei, hout, op papyrus en perkament. Mijn schilderijen balanceerden vaak op de fijne lijn tussen abstrakt en anecdoties omdat ik dat spannend vond.
 
Sinds 2011 ben ik klaar met verhalen vertellen en uitleggen. Ik schilder, de fascinatie voor dit vak heb ik al zolang ik me kan herinneren. Het is simpel: ik smeer olieverf op een ondergrond en ik breng op doek wat me boeit.
De natuur die me hier in de Achterhoek omringt is heel stil, maar overdonderend van schoonheid. De onontkoombare rust van deze omgeving, geuren van natte grond en kruiden, de dreiging van onweer, rijp en vrieskou over de velden, de belofte van groei in de Lente, de overrijpheid van de Zomer, de kleurrijke rotting in de Herfst en de Winterse stilte, wil ik ook in mijn werk uitdrukken.
Kleurkombinatie, ritme, vlakverdeling en textuur geven vorm aan de atmosfeer die met elk seizoen verandert. Met kleurcombinaties roep ik associaties met weer, veranderend licht en wisselende seizoenen op, die universeel zijn. Ik nodig de kijker uit om niet alleen te kijken, maar om mijn werk te ondergaan zoals men de natuur kan ondergaan, alles teruggebracht tot de kern van beleven zoals ik die zie.
 
Mijn werk is te koop, als u geinteresseerd bent neem dan contakt op per email:
, of bel 06 - 51077915.